MNB
MNB - 2

Hírek

2x2=16

2013. október 17., 17:24

Az 86-os út újabb szakaszának 4 sávossá bővítése kezdődhet el hamarosan. Lerakták a Szeleste-Hegyfalu közötti, 7.5 km-es rész alapkövét. A tervek szerint 2016 közepén már 2x2 sávon haladhatunk Szombathely-Győr között.

2x2=16

Épül a 86-os út Szombathely és Vát között. Aki erre közlekedik, munkagépek sokaságával találkozik a több mint 9 km-es szakaszon. Az út a tervek szerint jövő év közepére készül el.  

Loppert Dániel, szóvivő, NIF Zrt.
A 9.2 km-es szakasz, 7 milliárd ft-ból épül. 5 db felüljáró van rajta. Ez úgy van megosztva, hogy 3.2 km a korábbi 86-os út melléépítéssel bővül 2x2 sávosra. 6 km pedig új nyomvonalon épül fel.

Szombathely számára kiemelt fontosságú a 86-os, Győrig tartó szakaszának fejlesztése.  

Puskás Tivadar, polgármester
Szombathely nagyváros, központi város. Igazából akkor lesz központi város, ha az új Borostyánkő út a 86-os szintén elkészül.

Hamarosan Szeleste és Hegyfalu között is megkezdődhet az építkezés: lerakták az alapkövet.

A kormány több mint 100 milliárd forintot fordít a Szombathely-Győr szakasz fejlesztésére, mondta Hende Csaba, országgyűlési képviselő, aki megtekintette az építkezést. Hangsúlyozta: a térség gazdasági fejlődése szempontjából elengedhetetlen a 86-os fejlesztése.

Hende Csaba, honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő
25 ezer új munkahely jöhet létre, mintegy 250 milliárd ft új tőkebefektetés eredményképpen a járműipar, a gépipar és az elektronikai ipar területén. Abban a térségben amelyet Szombathely-Szentgotthárd-

Zalaegerszeg-Nagykanizsa jelent.

A 4 sávos útnak köszönhetően több településen is megszűnik a nagy átmenőforgalom, így az itt élők számára új életminőséget jelent a 86-os fejlesztése, mondta Ágh Péter, országgyűlési képviselő. Hamarosan elkezdődhet a Hegyfalu-Csorna építése is. A tervek szerint 2016 közepére Szombathely és Győr között már 2x2 sávon közlekedhetünk.