Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

27. Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál

Adásban volt: 2018. május 15.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Margaret Island, EDDA Művek, Csík Zenekar, Lord - néhány fellépő a hétvégi 27. Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválról. De nemcsak a zenészek lesznek rivaldafényben, hiszen ekkor tartják a Vincze Ferenc szólótáncversenyt, és a regionális néptáncfesztivált is. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Gőzerővel készülnek a munkások, a nagysátor és a nagyszínpad is készen áll a zenészek, valamint a fesztiválozók fogadására Gencsapátiban. Gazdag lesz a zenei kínálat, hiszen fellép mások mellett Rúzsa Magdi, az Ocho Macho, a Punnany Massif és a Tankcsapda is. A focipálya - felújítási munkák miatt - nem hasznosítható, így a korábbiakhoz képest szűkösebb hely áll majd rendelkezésre, de így is több mint 20 ezer látogatót várnak.

Bodorkós Ferenc - polgármester, Gencsapáti
"Gencsapátit az egész ország ezekben a napokban megismeri. Azért van áldozat is ebben, nagyon sok ember rájön Gencsapátira, de azért az emberek többsége tulajdonképpen viseli ezeket terheket. A rendezvény egyetlen problémája a parkolóhelyek biztosítása."

Éppen ezért a szervezők ezúttal is gondoskodnak fesztiválbusz indításáról, amivel az esetleges parkolási gondok kialakulását kívánják megelőzni.

3 helyszínen mintegy 40 koncerttel várják a fesztiválozókat. Újítás az előző évekhez képest, hogy külföldi zenekarok is fellépnek, úgy mint a Groove Coverage és a Master Blaster. A 4 napos pünkösdi programsorozat keretében rendezik meg a a település szülöttéről elnevezett Vincze Ferenc Szólótáncversenyt. A megmérettetésre idén 75-en jelentkeztek. A legjobban teljesítők jelképes seprűt és emlékérmet kapnak, valamint bemutatkozhatnak a 22. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztiválon, amely megyei értékként meghatározó szerepet tölt be a vasi identitás megőrzésében és megerősítésében.

Varga Albin - igazgató, Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár
"A régióból érkeznek néptáncegyüttesek, csoportok, énekegyüttesek és a vasi népdalstúdió, valamint a nemzetiségi csoportjaink is képviseltetik magukat, legyen az a Gradisce Szentpéterfáról, akik minden fesztiválunkon itt voltak vagy a vaskeresztesi német együttes, ők is itt lesznek szintén a rendezvényen."

A műsorrendben némi változás történt: a Bagossy Brothers Company nem pénteken, hanem vasárnap lép színpadra. Hétfőn pedig a település templomában a Bozsodi Quartett ad koncertet a délelőtti szentmisét követően.

2018. május 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében