MNB
MNB - 2

Hírek

25 éves a szombathelyi Rotary Klub

2018. november 14., 14:49

A Rotary-mozgalom tagjai vállalják a humanitárius szolgálatot, szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. Szombathelyen 25 éve működik Rotary Klub. A negyedévszázados jubileum alkalmából a Városházán tartottak ünnepséget.

25 éves a szombathelyi Rotary Klub

Jótékonyság és barátság – ezzel a két szóval lehet összefoglalni a rotarysok hitvallását. Jelenleg 62 tagja van a szombathelyi szervezetnek, vannak, akik nemrégiben csatlakoztak a mozgalomhoz.

Varga Balázs Péter
„Engem érdekel ez az egész. Egyszerűen azért, mert a Rotary a barátságról, a jótékonyságról, illetve arról szól, ha már eljutottunk odáig, hogy viszonylag sínre tettük az életünket és meghatározó szerepet töltünk be, akkor próbáljuk meg ezt másokkal is megosztani.”

A szervezet számos támogatást nyújtott az elmúlt két és fél évtizedben.

Pammer István – elnök, Szombathelyi Rotary Klub
„Itt Szombathelyen elsősorban olyasmit tettünk: Premontrei gimnázium ablakait kicseréltük amerikai segítséggel, most Kőszegen legutoljára egy számítógéptermet adtunk át, az Aranyhíd Központban leszőnyegeztük a tornatermet.”

Nagy sikerrel működik a Rotary Nemzetközi Diákcsere Program is, amelynek köszönhetően a világ számos országában élő fiatalok ismerkedhetnek meg egymással, és minden évben egy diák Amerikában tanulhat.

Gondár György – 1018/2019-es kormányzó, Országos Rotary Club
„Megtaláljuk azokat a projekteket, ahol tényleg segíthetünk. Azokat a szürke zónákat, ahol odatesszük magunkat mind a kiemelten sérültek vagy a kiemelten tehetségesek, tehát azok a szegmensek, ahol elkél a segítség”

A jubileumi ünnepségen Puskás Tivadar polgármester a civil szféra fontosságáról beszélt, majd díszoklevelet adott át a születésnapos klubnak.