Hírek

24 órás "Aludj máskor" vetélkedő

2013. április 15., 18:39

Tizenkét csapatban csaknem félezer középiskolás diák mérte össze tudását a játékos vetélkedőn hétvégén az Oladi Művelődés Központban.

24 órás Aludj máskor vetélkedő

Különböző nemzetek bőrébe kellett bújniuk a 24 órás vetélkedő csapatainak. Az MMIK elől vonultak szombaton délelőtt Oladra, a művelődési központban egy egész napon át különféle játékos feladatokban kellett összemérniük erejüket.

Fehér Gábor játékszervező,
"Az olimpia a téma idén. A nagyon sikeres londoni szereplés miatt vettük elő ezt a témát. Ehhez kapcsolódik minden, a sporton kívül a kultúra, a zene, a művészet, egyszóval minden, ami az olimpiához csatolható, az megjelenik ebben a játékban."

A 40 fős csapatokban feltűntek ismerős arcok is, itt volt például Hatos Gábor birkózó olimpiai bronzérmesünk, aki alkalmi mexikóiként a savariásokat erősítette.

Hatos Gábor
"A Haladásban van egy nagyon kedves súlyemelő csapattársam, aki felkért erre a megtisztelő feladatra, és természetesen vállaltam."

A diákok kaptak előre kiadott feladatokat is, de a legtöbbhöz rögtönözni kellett a helyszínen. Ez a lány például űrhajósnak öltözött.

"Asztronautának, időutazó vagyok.
- Milyen feladathoz kapcsolódik ez?
- Az olimpiai feladathoz. Így mutatjuk be, hogy előre utazunk az időben, és így mutatjuk be Magyarországot ezzel."

A nagyszabású vetélkedőt a Fél Perc együttese nyerte a Savaria és Raszputnyik előtt, a kőszegiek harmadik alkalommal bizonyultak a legjobbnak.