Hírek

24. alkalommal szervezi meg nyári táborát a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

2019. június 20., 13:36

Egy-egy turnusban több mint százan töltik a szünidőt Nardán. Erre a hétre a Nyíregyházi Egyházmegyéből is érkeztek ide rászoruló gyerekek.

24. alkalommal szervezi meg nyári táborát a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Székely János püspök is beállt csocsózni a táborozók közé.

Az egyházmegyei karitász nyolc héten át várja a gyerekeket a nardai plébánia területén. A jelentkezések alapján több mint 1200-an töltik majd itt a nyári szünet egy részét. A táborban többféle kézműves foglalkozás, sportolási lehetőség, íjászbemutató, lovaglás várja a gyerekeket, a hetet pedig celli fürdőzéssel zárják.  

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“A RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai is kijönnek minden héten két alkalommal is, és felhívják a mobiltelefonok, az internet használatának a veszélyeire a gyerekek figyelmét.”

A Szombathelyi Egyházmegye meghívására Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből több mint negyven gyerek tölthet el egy hetet a nardai táborban.

Mátyás Béláné - karitászcsoport-vezető, Dombrád
Ezek a gyerekek ezen a részen eddig még soha nem jártak, meg valószínűleg nem is járhatnak, hiszen mindegyikük rászorult gyermek.

A számos helyi program mellett a dombrádi gyerekek a héten Sümegre, a Balatonhoz, Kőszegre és Ausztriába is kirándulnak majd.

Balogh Károly
“Van ugrálóvár, lehet focizni és kosarazni - itt nagyon jó a hely.”

Demeter Arnold
“Nagyon örülök, hogy itt lehetek, jól érzem itt magamat, nagyon vágytam ide, mert még sosem jártam itt, sok barátot kereshetek.”

A gyerekekre karitászönkéntesek és közösségi szolgálatos fiatalok vigyáznak, a nardai asszonyok pedig az étkezésről gondoskodnak.