Hírek

235 millió forintból két futballpálya épül a Haladás VSE Kondics utcai sporttelepén

2017. június 20., 16:53

A beruházás, mely egy mű-, illetve egy élőfüves küzdőtérből áll,  várhatóan augusztus végére el is készül.

235 millió forintból két futballpálya épül a Haladás VSE Kondics utcai sporttelepén

Újabb sportcélú beruházás kezdődött el Szombathelyen. A Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexumának szomszédságában, a Kondics utcában adták át hétfőn a kivitelezőknek a munkaterületet.

Hende Csaba országgyűlési képviselő
“Teljesen világos, hogy edzéseket a Haladás labdarúgó szakosztálya, sem a felnőttek, sem az utánpótlás nem tudnak tartani a stadionban, mert ahhoz az a gyep túlságosan drága. Ezért szükséges az, hogy egy füves, és egy műfüves pálya és egy lelátó itt kialakuljon.”

Az építkezés várhatóan három hónapot vesz majd igénybe. A tervek szerint a beruházás összköltsége 235 millió forint lesz, melyből 160 milliót a tao-s támogatás tesz ki, a fennmaradó 75 millió pedig a Haladás VSE önrésze. Ezt részben szponzorok, részben banki hitel segítségével teremti elő az egyesület.  

Homlok Zsolt - elnök, Haladás VSE
“Itt két nagy pálya készül. Egy élőfüves és egy műfüves pálya. 100x64-es, illetve  100x60-as méretben. A munkálatok már el is kezdődnek. Várhatóan a műfüves pályával augusztus végére, az élőfüves pályával pedig szeptemberre fogunk elkészülni.”

Mindkét pályát alácsövezik, így megoldódik a terület a csapadékvíz-elvezetése. Emellett a küzdőtereket világítással is ellátják, így az edzések naplemente után is folytatódhatnak. Építenek egy 300 néző befogadására alkalmas lelátót is, melynek köszönhetően a szülők akár a helyszínen tekinthetik meg gyermekeik edzéseit, mérkőzéseit.