Hírek

2100 bérletet adtak el eddig a Weöres Sándor Színház tavaszi szezonjára

2012. január 17., 17:07

Két részre bontották az évadot, hogy a közönség számára ne legyen megterhelő egyszerre kifizetni a bilétákat. Jordán Tamás azt mondta, bár tudják, hogy az embereknek egyre kevesebb pénzük jut kultúrára, még ezer bérletet szeretnének értékesíteni. A direktor beszélt a tavaszi szezonban látható új előadásokról és a Thea-Tér friss programjairól is.

2100 bérletet adtak el eddig a Weöres Sándor Színház tavaszi szezonjára

Egy éve, a Magyar Kultúra Napján nyitotta meg kapuit a Weöres Sándor Színház Szombathelyen, a teátrum tehát hamarosan születésnapot ünnepel. A társulat és a közönség is megszokta, megszerette az épületet, és sikerült tartalommal megtölteni a helyet. Az eltelt egy év alatt 13 bemutatót láthatott a közönség a legkülönbözőbb műfajokban, ezt a változatosságot szeretnék továbbvinni az évad második felében is.

Márciusban Jordán Tamás rendezi a Rokonokat. Mint mondta, sokat vár ettől a darabtól, szerinte szereti majd a közönség. Látható lesz még a Paraszthamlet Háy János átiratában egy hazai termelőszövetkezetre hangszerelve, májusban pedig Moliére: Nők iskoláját állítják színpadra. Béres Attila rendezi a Top Dogs című pszichokomédiát, amely attól különleges, hogy nagyon mai.

A Thea-tér tavaszi újdonsága lesz Jordán Tamás versekkel fűszerezett, rendhagyó stand up comedy-je, a Széllel szembe. Kiállítássorozatot indítanak útjára, ahol a képzőmávészet, az irodalom és a zene találkozik. Lesz továbbá fotósvetélkedő, Színházi Szösszenet, zongorapárbaj és dalnokverseny is.