Hírek

2019-ben a nyár első napja április 8-ra esett, a folytatásban esős őszi idő várható az Szombathelyen és környékén

2019. április 09., 16:30

Szombathelyen még nem, de Kelet-Magyarországon már nyári napot jegyeztek fel hétfőn a meteorológusok: több helyen elérte a hőmérséklet a 25 fokot.  A vasi megyeszékhelyen "csak" 20-22 fokos tavasz volt, a folytatás az előrejelzések szerint erősen ősziesen alakul majd az Alpokalján a hét második felében. 

2019-ben a nyár első napja április 8-ra esett, a folytatásban esős őszi idő várható az Szombathelyen és környékén

A meteorológia nyárinak nevezi azt a napot,  amelyen maximum-hőmérséklet eléri a 25 fokot, vagy afelett alakul. Magyarországon idén az első ilyent április 8-án, hétfőn regisztrálták Edelényben, írja az idokep.hu portál. Vasban ugyanekkor 20-22 fokos értékeket mértek, így nálunk még várni kell egy kicsit a nyárra.


Ráadásul a folytatás már borongós lesz a nyugati határvidéken: a Kőszegi időjárás előrejelzés Facebook-oldala szerint  csapadékos, hűvösebb periódus váltja a kellemes tavaszt. A hűvősebb időszak szerdán délután kezdődhet, mélypontja csütörtökön éjjel, péntek hajnalban várható.. Szerda délutántól egy ciklon miatt többszöri kiadós esőre számíthatunk, átmeneti szünetekkel kísérve egészen péntekig. A magasabb hegycsúcsainkon havas eső, átmeneti havazás sem kizárt, síkvidéken téli csapadékformára a friss számítások szerint nem kell készülnünk.