Hírek

2016. július 1-jétől újra működnek a JOGpontok

2017. október 18., 16:39

Szeptember 30-ig a Nyugat-Dunántúlon 14 ezer esetben vették igénybe az ingyenes szolgáltatást. A szakemberek eddigi tapasztalatai jók, de a cél az, hogy még többen megismerjék és kihasználják ezt a lehetőséget.

2016. július 1-jétől újra működnek a JOGpontok

Munkajogi, társadalombiztosítási, adó- és cégjogi ügyekben fordulhatnak a JOGpont szakembereihez azok, akiknek segítségre, tanácsra van szükségük. Egy uniós projektnek köszönhetően Vas megyében 7, Szombathelyen 3 ilyen iroda működik tavaly július óta. Munkaadók és munkavállalók egyaránt hasznos információkat kaphatnak itt, ezért fontos, hogy minél többen tudjanak erről a lehetőségről - hangzott el az eddigi tapasztalatokat ismertető sajtótájékoztatón.

Puskás Tivadar polgármester
„Bár olyan helyzetben vagyunk mi itt Szombathelyen, hogy munkanélküliség nemigen van, inkább munkaerőhiány, de munkaügyi kérdések, munkaügyi problémák természetesen előfordulnak és ezek megoldásában nyújt segítséget, lehetőséget ez a hálózat.”

A programnak fontos szerepe van a gazdaság fehérítésében is.

Potykievics Tamás – projektmenedzser
„Ha felkészült, jogtudásban, bővített tudással rendelkező munkavállalók vannak a munka világában és kerülnek a munkaerőpiacra, akkor nem lehet már őket olyan helyzetbe hozni, amikor feketén dolgoznak, netalántán a szürke gazdaság irányába terelik”

A Nyugat-Dunántúlon szeptember 30-ig 14 000 esetben kértek segítséget a jogpontokon. Ezek jelentős része az anyasági támogatásokkal és a személyi jövedelemadó-bevallással kapcsolatos, a kérdések 60 százaléka pedig munkaügyben érkezett.

Bernáth Ildikó – projekt -controller
„Leggyakrabban felmerült kérdések a munkaszerződésekkel kapcsolatosak, a munkaviszony létrehozása, a munkaviszony megszüntetése, végkielégítés, a próbaidőnek a kitűzése, de gyakori kérdés a pihenőidő, a túlóraelszámolás, és a szabadság kiadásával kapcsolatban.”

A jogpontokat személyesen, emailben és a 06 80 77 88 00-ás ingyenesen hívható telefonszámon is fel lehet keresni. A szolgáltatás ingyenes.