MNB - 2
MNB

Hírek

2012 óta folyamatosan bővül hazánkban a használtautók piaca

2019. március 08., 19:26

Vas megyében az országos átlaghoz képest nagyobb arányban nőtt a kereslet a magyarországi és a külföldről behozott autók iránt.

2012 óta folyamatosan bővül hazánkban a használtautók piaca

Vas megyében tavaly közel 16 ezer autó cserélt gazdát, ez 12,3 %-kal több, mint az előző évben. A külföldről behozott gépkocsik száma viszont a magas euróárfolyam és a szigorodó szabályok miatt 2018 második felében csökkent.  A használt gépjármű importban megfigyelhető tendencia idén is folytatódik.

Borsi Dávid - kommunikációs tanácsadó, Das WeltAuto
“2018-ban kétszempontból is rekord született a használtautó piacon ugyanis soha ennyi autót még nem írtak át Magyarországon mit tavaly, megközelítőleg 760.000 autó cserélt gazdát ami kizárólag csak a magyar paicra vonatkozott. Rekord született az autóimport tekintetében is, ugyanis közel 160.000 autó érkezett külfödről Magyarországra.”

A növekvő kereslet mellett megnőtt a megtévesztések száma is. A használt gépjárművek előéletének eltitkolása és a futásteljesítmény manipulálása visszaélésekre adhat lehetőséget.

Autóvásárlás előtt érdemes felkészülni a lehetséges buktatókra. Válasszunk megbízható értékesítő partnert, és egy új szolgáltatásnak köszönhetően most már utána is nézhetünk a kiválasztott gépjárműnek.

Soós Zoltán - használtautó értékesítő, Savaria Autóház Kft.
“Bárki használtautót vesz, ingyenesen lekérdezhető a járműszolgáltatási platformon, ehhez egy ügyfélkapus hozzáférés kell, és a kocsinak a rendszáma és onnantól kezdve a műszaki vizsgán illetve az eredetvizsgán rögzített kilométerei és az okmányirodai ügyintézéskor rögzített kilométerei az autóknak ellenőrizhető.”

A Belügyminisztérium új rendszerének köszönhetően az autóvásárlók ingyenesen juthatnak hozzá az összes hazai jármű előtörténetéhez.