Hírek

2012 legszebb kertjei, legrendezettebb utcája

2012. augusztus 21., 17:38

A zsűri két kategóriában állított rangsort: a hagyományos művelésűek mellett a modern kialakítású kerteket is bírálták. A rendezvény a Nyitott porta programmal zárult. Több kerttulajdonos hívta be portájára az érdeklődőket.

2012 legszebb kertjei, legrendezettebb utcája

Tóthék közel 30 éve szépítgetik parkerdei birodalmukat. Ezzel idén első helyezést értek el a hagyományos művelésű kertek kategóriában.

Tóthné Raffai Józsa
"Növényeink vannak mindenfélék. Tavasszal ugye a jácint, tulipán, tőzike, ilyesmik vannak. Vannak a korai rododendronjaink, nagyon sok a rózsánk.

Czifra József kertje a modern kialakítású kertek kategóriában győzött. Ők is - akárcsak az itteni tulajdonosok nagy része - sok időt töltenek a kert gondozásával.

Czifra József
"Gyakorlatilag benne vagyunk ebbe a kertbe elég gyakran, tehát szinte hetente, ahhoz, hogy normálisan kinézzen a kert, amúgy ezt muszáj is."

A séi Fekete fenyves területén több mint 500 kiskert van.  A tulajdonosok alapították a Parkerdei Kertbarát Egyesületet, amely  2007 óta rendezi  meg a " Legszebb Kert, legrendezettebb utca"  versenyt.

Molnár Lajos, elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület
" 9 fős bizottság járja végig a kerteket, június és július hónapban, és ők állítják össze azt a kört, ami gyakorlatilag az idén 186 kertet jelent."

A "Legrendezettebb utca" címet a versenyben a Telek köz nyerte el. Szombaton a hagyományos Nyitott porta mozgalom során az érdeklődők több más kertet is meglátogathattak.