MNB - 2
MNB

Hírek

2012-ben kezdték, mára egymillió darab dupla kuplungot gyártott le a LUK Savaria Kft.

2014. augusztus 19., 19:07

A termékjubileum alkalmából kis ünnepségen mondott köszönetet a gyár vezetése a munkatársaknak. A dupla kuplung nem csak gyártása során, hanem használata közben is környezetbarát, így várhatóan 10 év múlva már minden ötödik új autóba ez kerül.

2012-ben kezdték, mára egymillió darab dupla kuplungot gyártott le a LUK Savaria Kft.

Az LUK Savaria Kft. Szombathelyen 2012-ben még csak kétezer darabot gyártott az akkor újdonságnak számító dupla kuplungból. Mostanra elérték az egymillió darabot. A környezet védelme érdekében egyre szigorúbbak a káros anyag kibocsátást szabályozó előírások a világon, így az autógyártók részéről egyre nagyobb a kereslet az ennek a követelmények megfelelő dupla kuplung iránt. A tervek szerint a jövőben évente egymillió ilyen termék gyártása a cél Szombathelyen.

Nagy Péter termelési vezető, LUK Savaria Kft.
Szeretnénk az effektivitást növelni, és szeretnénk munkaerő bővítéssel növelni a kihozatalt. Ez egy 15 %-os emberi erőforrás-fejlesztést fog vonni maga után.

A dupla kuplung több mint 50, különféle alkatrészből áll, a szombathelyi gyár dolgozói mégis tudták teljesíteni a komoly minőségi követelményeket. A vevői reklamációk száma minimális. A termékjubileumi ünnepségen az LUK Savaria Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a dolgozóknak jó munkájukért. Michael Reinig elmondta, hogy ez a termék fontos szerepet játszott abban, hogy a válság idején sem került az emberek munkahelye veszélybe. A cégcsoport egyik német vezetője pedig arról beszélt, hogy várhatóan újabb termékek gyártása is Szombathelyre kerülhet.