Hírek

20 éves a szombathelyi Y’s Men Klub

2017. május 18., 16:32

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte a szombathelyi Y’s Men Klub Egyesület. A születésnapi összejövetelen a város polgármestere mellett a dán testvérvárosban működő csoport is köszöntötte a szervezetet.

20 éves a szombathelyi Y’s Men Klub

“Csak nézz rám, egy szót se szólj, én így is megértelek…”

Az Aranyhíd EGYMI énekkara nyitotta meg a két évtizedes születésnapját ünneplő Y’s Men Klub Egyesület rendezvényét. Puskás Tivadar polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy szükség van a civilek szerepvállalására.

“Nagyon köszönöm, hogy húsz évvel ezelőtt a testvérvárosunk, Kolding segítségével, szárnyai alatt létrejöhetett a klub.”

Ezt követően emléklapot adott át az ország első Y’s Men Klubjának.

Éliás Zsuzsa - elnök, Y’s Men Klub Egyesület Szombathely
“Fő célkitűzésünk az volt, hogy mindenfajta diszkrimináció nélkül segítsünk a rászorultaknak, tehát volt egy karitatív célunk. A másik cél, ami nagyon fontos, hogy ne csak a felnőttek, hanem a fiatalok, a gyerekek is bekapcsolódjanak a karitatív tevékenységbe.”

Emellett ápolják a nemzetközi kapcsolatokat is. Még mindig aktív a kapcsolatuk a dán testvérváros klubtagjaival, akik közül tízen részt vettek a születésnapi ünnepségen. Nem jöttek üres kézzel: rengeteg legót hoztak. A játékokat a szombathelyi karitatív szervezet juttatja el a kiválasztott, gyermekekkel foglalkozó intézményekbe.

Mészáros Béláné - egyesületi tag, Y’s Men Klub Egyesület Szombathely
“Meghívásos alapon szerveződött a klub, de volt, aki jelezte, hogy szívesen lenne velünk. Mi minden Márton-napkor megjelenünk a múzeumfaluban egy karitatív program keretében, és ott szoktak velünk találkozni.”

A Kámoni Arborétum látogatóközpontjában tartott ünnepségen mintegy félszáz magyar és dán klubtag vett részt.