Hírek

19 térkövezett parkolót vehetnek birtokba az autósok Szombathely belvárosában

2019. január 10., 13:56

A belső Uránia udvar Mártírok tere felől megközelíthető részét látták el burkolattal, hiszen eddig csak kavicsos volt a terület. A kiépített új parkolókhoz aszfaltos út vezet, megoldották a közvilágítást, a fák megtartása mellett pedig további növényeket ültettek.

19 térkövezett parkolót vehetnek birtokba az autósok Szombathely belvárosában

Nem lesz már sáros a lába annak, aki a belső Uránia udvar átjáró utáni részében parkol. Összesen 19 térkővel burkolt várakozó helyet alakítottak ki. A munkálatok szeptember végén kezdődtek.

Puskás Tivadar - polgármester
A városban összességében 3262 fizető parkoló van. Ezek közé került ez a parkoló is. Ez azt jelenti, hogy a 19 parkoló, ami itt kialakításra került az eddigi áldatlan állapotok megjavítását szolgálta.

A beruházás mintegy 16 millió forintba került. A térkövezett parkolókat aszfaltos úton közelíthetik meg az autósok. A kivitelezők megtartották a gépjárműveknek árnyékot adó 4 nagy fát, és további növényeket is ültettek. A körzet önkormányzati képviselője szerint az itt élők régi vágya teljesült azzal, hogy rendezettebbé vált a terület.

Takátsné Tenki Mária – önkormányzati képviselő
Örülök annak, hogy sikerült nagyon sok zöld növényzetet megtartani, és további zöld növényzettel is növelni ezt a zöld felületet, és így még tetszetősebbé vált ez a tér. Az Eon-nal is tárgyaltam, valószínű, hogy a tavaszi költségvetésbe sikerül belevenni ennek a trafóháznak a korszerűbbé cseréjét is. 8.13

Illés Károly alpolgármester elmondta, van lehetőség a most burkolattal ellátott parkoló további bővítésére a lakóházak melletti kavicsos részen, de ehhez módosítani kell a rendezési tervet.

Illés Károly - alpolgármester
A terület jelenleg zöld területként van besorolva, ezért nem adható ki rá építési engedély. Amennyiben a közgyűlés a rendezési tervet módosítja, és már nem zöldfelületként szerepel, akkor tovább bővíthető a terület. 9.06 Fontos azt is hangsúlyozni egyébként, hogy a közgyűlés annak idején döntött róla, hogy ezek a területek a parkoló övezetbe bevonásra kerültek. 9.12

A most átadott parkolórészben kiépítették a közvilágítást, 3 új kandeláber került a területre, és a csapadékvíz elvezetést is megoldották.