Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

19 térkövezett parkolót vehetnek birtokba az autósok Szombathely belvárosában

Adásban volt: 2019. január 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A belső Uránia udvar Mártírok tere felől megközelíthető részét látták el burkolattal, hiszen eddig csak kavicsos volt a terület. A kiépített új parkolókhoz aszfaltos út vezet, megoldották a közvilágítást, a fák megtartása mellett pedig további növényeket ültettek.

Nem lesz már sáros a lába annak, aki a belső Uránia udvar átjáró utáni részében parkol. Összesen 19 térkővel burkolt várakozó helyet alakítottak ki. A munkálatok szeptember végén kezdődtek.

Puskás Tivadar - polgármester
A városban összességében 3262 fizető parkoló van. Ezek közé került ez a parkoló is. Ez azt jelenti, hogy a 19 parkoló, ami itt kialakításra került az eddigi áldatlan állapotok megjavítását szolgálta.

A beruházás mintegy 16 millió forintba került. A térkövezett parkolókat aszfaltos úton közelíthetik meg az autósok. A kivitelezők megtartották a gépjárműveknek árnyékot adó 4 nagy fát, és további növényeket is ültettek. A körzet önkormányzati képviselője szerint az itt élők régi vágya teljesült azzal, hogy rendezettebbé vált a terület.

Takátsné Tenki Mária – önkormányzati képviselő
Örülök annak, hogy sikerült nagyon sok zöld növényzetet megtartani, és további zöld növényzettel is növelni ezt a zöld felületet, és így még tetszetősebbé vált ez a tér. Az Eon-nal is tárgyaltam, valószínű, hogy a tavaszi költségvetésbe sikerül belevenni ennek a trafóháznak a korszerűbbé cseréjét is. 8.13

Illés Károly alpolgármester elmondta, van lehetőség a most burkolattal ellátott parkoló további bővítésére a lakóházak melletti kavicsos részen, de ehhez módosítani kell a rendezési tervet.

Illés Károly - alpolgármester
A terület jelenleg zöld területként van besorolva, ezért nem adható ki rá építési engedély. Amennyiben a közgyűlés a rendezési tervet módosítja, és már nem zöldfelületként szerepel, akkor tovább bővíthető a terület. 9.06 Fontos azt is hangsúlyozni egyébként, hogy a közgyűlés annak idején döntött róla, hogy ezek a területek a parkoló övezetbe bevonásra kerültek. 9.12

A most átadott parkolórészben kiépítették a közvilágítást, 3 új kandeláber került a területre, és a csapadékvíz elvezetést is megoldották.

2019. január 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében