Hírek

Rövid hírek

2010. január 22., 14:46
Büntethetik azt, aki nem tisztítja a járdát. Találkozott a katolikus és a református püspök. Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny tizenharmadszor. Híreink röviden:


Több  helyen a városban még mindig havasak, jegesek a járdák, ezért balesetveszélyesek. A közterületfelügyelet munkatársai járják a várost és figyelmeztetik az ingatlantulajdonost, hogy végezze el a csúszásmentesítést. Ha valaki ezek után sem tesz eleget kötelezettségének, 3-tól 20 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot kaphat. Ugyanez vonatkozik a társasházak tulajdonosaira is. Ugyanis önkormányzati rendelet írja elő a járdák tisztítását.

Kiemelkedő eseményhez érkezett csütörtökön az ökumenikus hét rendezvénysorozata. A Szalézi templomban tartották meg Veres András megyés püspök, és Steinbach József dunántúli református püspök találkozóját. Az igét a református lelkész hirdette. Az ökumenikus hét ma este zárul, az eseményen a város karitatív szervezetei osztották meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

13. alkalommal rendezték meg a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyt a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában. Idén rekordszámú, több mint negyven óvodás és kisiskolás nevezett az irodalmi megmérettetésre. A zsűrinek minden évben nehéz meghoznia a döntést, hogy kik a legügyesebb mesemondók, szavalók. Mint mondják, nem mindig a hibátlan szövegismeret dönt valaki javára. A gyerekek kiállását, előadásmódját és habitusát is díjazzák a produkciókban. Idén először a Weöres Sándor Színház művésze, Bálint Éva is részt vett a zsűri munkájában.

Radnóti Miklóssal és a Nyugat költőivelismerkedhetnek meg a Gothard-iskola diákjai. Az intézmény a Nemzeti Kulturális Alap segítségével jutott hozzá a közel negyven képből álló tablósorozathoz, amelyet ma délelőtt mutattak be a diákoknak. A képek korábban a budapesti metróaluljárókat díszítették. A kiállítás a tanév végéig lesz látható a Gothard-iskolában.