Hírek

Rövid híreink

2009. december 11., 16:31
MÁV-véradó akció a vasútállomáson; ajándék rongybabák a képviselőknek; rajzpályázat eredményhirdetés a moziban.

10 Pinka-menti vasi település mutatkozik be abban a színes fotókkal illusztrált kiadványban, melyet ma mutattak be Vaskeresztesen. A Vas-hegyen innen című könyv olyan hiánypótló kiadvány, amely olvasmányos formában írja meg és sűríti egy kötetbe a községek településtörténetét. Mindez két nyelven, magyarul és németül, illetve a horvát nemzetiségű falvak esetében még horvátul is olvasható.

UNICEF rongybabákkal ajándékozta meg Kovács Ferenc a megyei önkormányzat képviselőit a mai közgyűlésen. Így emlékeztek a gyermekvédelmi törvény megalkotásának 20. évfordulójára. A babáknak önálló neve és születési bizonyítványa van. Egy csekket is mellékeltek hozzájuk: a testület tagjai az ezen szereplő összeggel támogathatják a gyermekvédelmi alapot.

A Mocorgó Óvoda Ficánka csoportja nyerte a SZOVA Zrt. és a távhőszolgáltató "Környezet, ahogy én látom" című rajzpályázatát. Mögöttük a Losonc Óvoda lett a második, a Brenner ovi pedig a harmadik. A kicsik a mai eredményhirdetésen oklevelet, kulcstartót, vásárlási utalványt és mozijegyeket vehettek át. Az alsó tagozatosok között a Váci iskola lett az első, a felsősöknél a Bercsényisek csapata győzött - ők egy bécsi kirándulást kapnak ajándékba.

Adventi teadélutánt tartottak ma a Reményik Általános Iskolában. Most kivételesen a szülők vendégelték meg a pedagógusokat. A szülőknek és a pedagógusoknak alkalma nyílt egy kötetlen beszélgetésre. Közben pedig a gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Szombathely is csatlakozott a MÁV Zrt, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Intézet egész napos országos véradó rendezvényéhez. Már hagyománnyá vált, hogy vasutasok és az utazóközönség összefognak karácsony előtt, hogy másokon segítsenek. Kora délután már közel 60-an adtak vért a Szombathelyi vasútállomáson, többségében a MÁV dolgozói.