MNB
MNB - 2

Hírek

Pénteken zárva tart a Hivatal - Rövid hírek

2009. november 11., 16:36
A Polgármesteri Hivatal Szombathely, Bejczy u. 1-3. szám alatti épülete 2009. november 13-án, pénteken technikai okok miatt zárva tart. Márton-napi iskolahívogatót tartottak tegnap a Reményik iskolában. Háromnapos nyílt napot szerveztek a Hefelében. Helytörténeti vetélkedőn vett részt ma a város tíz középiskolás csapata. Készül a város a karácsonyi ünnepekre. Rövid híreink:


Elkezdték ma felszerelni a belvárosban a karácsonyi díszvilágítást.  Egyelőre a fákon dolgoznak a tűzoltók segítségével, de november 24-éig felkerülnek a csillagelemek és a városkapu is. Az idén mintegy 70 ezer apró izzót tesznek ki a Fő téri fákra. Két hét múlva megkezdik a pavilonok építését is, majd az adventi koszorú és a karácsonyfa is a szokott helyére kerül.

Egy osztálynyi óvodás látogatott el kedden délután a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola Márton-napi iskolahívogató rendezvényére. A leendő iskolásokat kézműves foglakozással várták, a szülők pedig megismerkedhettek az iskola hagyományaival, értékrendjével, tanítási módszereivel. Ez csak ízelítő volt a szülőknek, a következő év elején tartanak nyílt napot is, ahol a tanórákba is bepillanthatnak majd az érdeklődők.

Háromnapos nyílt napot szervezett a Hefele Menyhért Szakképző Iskola. Tegnap a vidéki tanulókat vezették körbe az iskolában, ma a szombathelyi nyolcadikosok tájékozódhattak az intézményben folyó oktatásról. Az iskola a következő tanévben is három szakmunkás- és egy szakközépiskolai osztályt szeretne indítani, mintegy 130 tanulóval. A nyílt napokon közel félezer érdeklődő diákot regisztráltak.

"Van egy hazám még a hazán túl" címmel rendeztek helytörténeti vetélkedőt ma a város középiskolásainak. A kétfordulós verseny célja, hogy a diákok megismerjék Szombathely történetét, kulturális értékeit. 10 iskola 5 fős csapata vett részt ma az első fordulón, ahol bemutatták az előzetesen elkészített feladatokat is. Főként a tanulók rátermettségét és ügyességet értékelte a szakmai zsűri. A feladatok között szerepelt tárgy- és öltözékfelismerés, valamint totó is. A második fordulót tavasszal szervezik.