Hírek

Márton-vásár libasülttel, forralt borral

2009. november 06., 18:14
14 évvel ezelőtt rendezték meg első alkalommal a Márton-napot, a savariai származású tours-i püspök, Európa egyik legnépszerűbb védőszentje tiszteletére. Az esemény mára gazdag kínálatú, egyházi és kulturális hétté nőtte ki magát. Idén is nagy a kínálat a különböző eseményekből és látnivalókból. Hétvégén liba, forralt bor, vásárosok és programözön várja a Múzeumfaluba érkezőket. Az országos hírű Szent Márton-napi vásárra hazánk szinte valamennyi szegletéből érkeznek minőségi portékákat kínáló árusok.

A nagyszínpadon zajló programok között lesz gyermekelőadás, néptánc, népzene és más, vásári hangulatot idéző előadás, bemutató. Az egész napos nézelődésben, alkudozásban megfáradt látogatók megkóstolhatják a kürtőskalácsosok, gesztenyesütők friss csemegéit, a lacikonyhák kínálta libaétkeket, majd koccinthatnak a kiváló borokat kínáló gazdáknál a borudvarban.

A Martinus Egyesület tagjai Szent Márton házában mutatják be a savariai születésű szent életét. A kisebbeket a gyermekmegőrző szerepét is betöltő Ga-liba sátorba invitálják, ahol mézeskalács-készítés, gipszfestés, libatömés, gyertya és lampionkészítés, tökverés, töklámpás faragás várja őket. A nagyobbak lovaglásban, illetve íjászatban próbálhatják ki ügyességüket. A farkasfai háznál pedig alkalmi tárlavezetésben részesítik az érdeklődőket a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola tanulói.

Program

November 7. szombat

Színpad
14.00 Maszk Bábszínház - Pázmán lovag
15.00 Bab Csapat - Matyi a Ludas óriásbábos előadás
16.00 Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes

Borudvar
14.00 Boglya zenekar
14.30 Szakál László citera-bemutatója
15.00 Boglya zenekar

November 8. vasárnap

Színpad
13.00 Maszk Bábszínpad – Mátyás király bolondos bolondja
14.30 Zala Néptáncegyüttes
16.00 A Vodku zenekar koncertje

Borudvar
14.30 Koprive tamburazenekar
15.00 Szakál László citera-bemutatója
15.30 Koprive tamburazenekar

Ga-liba sátor
Szombat 15.00 Csöpp Bábszínház – A három kismalac
Vasárnap 15.00 Bartha Tóni Bábszínháza – Paprikajancsi vásári bábjáték, Paprikajancsi csúzlizdája