Hírek

120 millió forintból újult meg a Játéksziget Óvoda

2014. szeptember 26., 17:10

Csoportszobával, fejlesztő-és logopédiai helyiséggel, valamint orvosi és elkülönítő szobával bővült az intézmény. Az ünnepélyes átadót csütörtökön tartották.

120 millió forintból újult meg a Játéksziget Óvoda

Énekkel és tánccal köszönték meg a Játéksziget Óvoda kis lakói, hogy bővült és megújult az intézmény, ahol napjaik nagy részét töltik. A Szentkirályon élők már régóta vártak erre a beruházásra.

Sági József- önkormányzati képviselő
„Ez egy fiatalodó városrész, nagyon sok a gyermek. Eddig az óvoda 130 százalékos kihasználtsággal működött, most szerencsére, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, mindenkinek helye lesz”

Mivel az építkezés miatt lecsökkent az udvar területe, az óvoda szomszédságában lévő, csaknem fél hektáros területen játszóteret alakítottak ki. A körzet önkormányzati képviselője ötmillió forintot ajánlott fel képviselői keretéből erre a célra.  A felújítás során akadálymentesítették és energetikailag korszerűsítették az épületet. Ennek köszönhetően költséghatékonyabbá vált az üzemeltetése. A projekt keretében nevelést segítő eszközöket is vásároltak, amelyek megkönnyítik a sajátos nevelést igénylő gyermekekkel való foglalkozást. A megújult óvoda minden szempontból megfelel a 21. századi igényeknek.

Fodor Imréné - óvodavezető, Játéksziget Óvoda
„Öt csoportszoba lett a négy csoportból, valamint tornaszobával, fejlesztőszobával, orvosi-és elkülönítő szobával is bővültek az intézmény helyiségei. Valamint lehetőségünk nyílik az akadálymentesítés következtében, hogy a mozgássérült gyermekeket is fogadni tudjuk”

A város tavaly év végén 120 millió forintot nyert óvodabővítésre, ehhez az összeghez az önkormányzat további 12 millió forinttal járult hozzá. A munkálatok márciusban kezdődtek. Az átadó ünnepség keretében megáldották az új épületet.