MNB - 2
MNB

Hírek

120 diák vesz részt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nyári napközis nyelvi táborában

2020. július 02., 13:39

Idén először szervezték meg a szünidőre tartalmas elfoglaltságot kínáló programsorozatot a rendőrségi dolgozók gyermekei számára. Az alsósok és felsősök heti turnusokban váltják egymást. Délelőttönként ki-ki választása szerint német vagy angol nyelvet tanulhat, természetesen játékos formában.

120 diák vesz részt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nyári napközis nyelvi táborában

Kárász Lilia
„Én az angolt, játékos és viccesek az órák délelőtt, és nagyon jók.”

"Csapat vagytok, csapatként dolgoztok."

A délutánok pedig a különféle bemutatókkal, közösségépítő játékokkal telnek. A táborozók a rendőrségi munka leglátványosabb részleteivel is megismerkedhetnek.

Virág Lilla
„Én nagyon szeretem a rendőröket, mármint érdekes, amivel foglalkoznak, és igazából édesapám rendőr, és én is szeretnék az lenni.”

A szerda a bűnmegelőzésé, amikor élménypedagógiai módszerekkel tanulhatják meg a gyerekek például azt, hogy miért eredményesebb az agresszió helyett a kommunikáció és az együttműködés.

Németh Andrea – kiemelt főnyomozó, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
„Miért fontos a kommunikáció, mik azok az élethelyzetek, amikor tudnunk kell kooperálni, kommunikálni egymással anélkül, hogy a másikat megbántanánk, és az legyen a cél, hogy a konfliktushelyzetet meg tudjuk oldani. Tudjuk jól, hogy a konfliktushelyzeteket ma sajnos elsősorban fizikai agresszióval oldják meg az emberek. Ez az, amit a bűnmegelőzési előadásokon is hangsúlyozunk.”

Kutyásbemutató, bűnügyi helyszínelés, lövészet, közlekedési verseny is szerepel a tábor programjai között, és a gyerekek a 112 segélyhívó központ munkájával is megismerkedhetnek. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus végéig hat héten át kínál szórakoztató elfoglaltságot a dolgozók gyermekeinek. A tábor ingyenes, csak az étkezésért kell fizetni.