MNB - 2
MNB

Hírek

“12 óra az egészségért” címmel egész napos programot rendeztek a Simon-iskolában

2014. szeptember 26., 17:07

A szervezők a sportolás, a mozgás  és az egészséges táplálkozás fontosságára akarták felhívni az érdeklődők figyelmét.

“12 óra az egészségért” címmel egész napos programot rendeztek a Simon-iskolában

“Bizonyos távolságra csinálok ilyen kis lyukakat. Hozzál Kata légyszíves egy növényt, Luca te is fogjál meg egyet.”

Levendulát, bazsalikomot, mentát, rozmaringot és kakukkfüvet ültettek a gyerekek a Simon iskola közösségi kertjébe a “12 óra az egészségért” című egész napos rendezvény keretében. A nap az egészséges életmódról és táplálkozásról szólt az oktatási intézményben, ahol a tanulók és szüleik aktívan bekapcsolódhattak valamennyi programba.

Nagyné Kuglics Éva pedagógus, Simon-iskola
“Örökös ökoiskolaként elkötelezettséget vállaltunk ez egészség-fejlesztés mellett. Számtalan olyan programunk van, amely már hagyomány. Például egészséghét, ökonap, városi vetélkedő “Barátod a természet” néven. És olyan programokat is szervezünk, melyekbe a szülők és a családok is bekapcsolódhatnak. A mai napunk is ilyen.”

A  programok között a legtöbb a sporhoz kapcsolódott, de voltak olyan különlegességek is, mint például a hangterápia avagy az esélyegyenlőségről szóló színjátszási gyakorlat, melynek során a mozgássérültek, a süket-némák és a vakok világába kaptak betekintést a vállalkozó szellemű gyerekek.

Móricz Tiborné pedagógus, Simon-iskola
“Gyerekeknek állítottunk össze nagyon sok érdekes mozgásos programot, előadásokat, aminek a segítségével az egészséges életmódot tudják kialakítani, illetve a már meglévő egészséges életmódjukat továbbfejleszteni.”

A “12 óra az egészségről” című rendezvényre a Simon-iskola  ünneplőbe öltözött. A gyerekek színes rajzokkal díszítették fel még a kerítést is.