Hírek

12 darab Leo Karate-do SE érem

2016. május 26., 16:49

Összesen 12 érmet nyertek a Leo Karate-do SE sportolói a Zalaegerszegen megrendezett Haru Kupán. A szombathelyi karatékák három kategóriában bizonyultak legyőzhetetlennek.

12 darab Leo Karate-do SE érem

Negyedik alkalommal rendezték meg Zalaegerszegen a Haru Kupa meghívásos karateversenyt, melyen 16 csapat 180 sportolója lépett tatamira. A vasi színeket három egyesület képviselte, köztük a Leo Karate-do SE. Gál Róbert tanítványai végül három  arany-, három ezüst-, valamint hat bronzéremmel tértek haza a viadalról.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Nagyon meg vagyok elégedve a tanítványaimmal. Főleg úgy, hogy pár gyereket kipróbálni vittünk, hogy versenyrutint szerezzenek. Ennek ellenére nem csak rutint, hanem érmet is sikerült szerezni. Nagyon meg vagyok elégedve velük.”

A szombathelyi sportolók közül többen is kétszer állhattak fel a dobogó valamelyik fokára. Takács Klaudia a 8-9 esztendős lányok küzdelmében az első helyen végzett, a formagyakorlatot követően pedig bronzérmet vehetett át.

Takács Klaudia versenyző, Leo Karate-do SE
“Erre a versenyre is sokat készültem. Katában erős volt a mezőny, ezért nem is úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Harmadik lettem. Kumitében sikerült a legjobb teljesítményt nyújtanom, így a dobogó legfelső fokára állhattam fel. Szüleim, ismerőseim mindannyian gratuláltak.”

A Leo Karate-do SE négy versenyzője csütörtökön reggelt elindult Svájcba, ahol egy komoly múltra visszatekintő nemzetközi viadalon vesznek majd részt. Gál Róbert vezetőedző abban bízik, hogy erről az erőpróbáról is érmes helyezésekkel a tarsolyukban térnek majd haza.