MNB
MNB - 2

Hírek

Saját lelkészt kapott a kórház

2007. augusztus 10., 09:20
Dr. Veres András megyés püspök augusztus 1-jei hatállyal Molnár Árpád eddigi kámi plébánost bízta meg Szombathelyen a kórházlelkészi teendők ellátásával. Az új kórházlelkész szerdán megkezdte tevékenységét. Lakhelye mostantól a szombathelyi Szent Márton Plébánián lesz.

A kórházlelkész megbízatása nem csupán a Markusovszky kórházra, hanem a többi egészségügyi intézményre is szól. Az ő feladata lesz a szociális, gyermek- és öregotthonokban lakók lelki ellátása is. A protestáns felekezetek képviselőivel jelenleg is folynak az egyeztetések, hogy ők milyen módon kapcsolódnak be a kórházi betegek ellátásába.

Molnár Árpád kórházlelkész
"Örömet jelentett nekem,amikor az itt dolgozó főnök - nem mondom a neve miatt, hogy főorvos, vagy főnővér -, azt mondta, hogy szükség van a munkámra. Nem az én segítségemre, hanem Krisztus segítségére."


Az előzetes megbeszélések szerint a sűrgősségi betegellátó tömbben kialakított ökumenikus kápolnában minden szerdán délután 2 órakor tartanak istentiszteletet, amit a katolikus pap, illetve az evangélikus, református és a babtista lelkész hetenkénti váltásban vezet majd.

Szentmisét továbbra is a Romhányi-teremben hallgathatnak a katolikus hívek hetente két alkalommal. A kórházban eddig is volt lehetőség a lelkészi szolgálat igénybevételére. Ezt leginkább az idős és a súlyos állapotban levő betegek igényelték.