Hírek

Intercross Világkupa Szombathelyen

2006. június 14., 15:50
Hét ország válogatottja vesz részt mától a VIII. Intercross Világkupa küzdelemsorozatában Szombathelyen. A viadalon a magyar nemzeti válogatott is képvisleteti magát, melynek tagjai főleg a szombathelyi főiskola hallgatói. A vasi megyeszékhely másodszor ad otthont a versenynek.

Az Intercross a kanadai indiánok ősi játékából alaklult ki. Hazánkban, pontosabban Szombathelyen 1998 óta játsszák. A Berzsenyi Dániel Főiskolán volt a játék hazai ősbemutatója és itt is honosodott meg. Az eheti világkupán Kanada, Svájc, Olaszország, Franciaország, Csehország Szlovákia és a házigazda Magyarország legjobbjai vesznek részt. Az erőviszonyokat figyelembe véve a magyar csapat az ötödik hely megszerzésével nagy sikert érne el. Az eddigi hét világkupán a kanadaiak háromszor míg a csehek négyszer nyertek. E két országban nagyon népszerű ez a sportág.

Pierre Filion - elnök, Nemzetközi Inter-Crosse Szövetség
"E játék egyre népszerűbb, amit az is bizonyít, hogy a 20 évvel ezelőtti megalakulása óta 33 ország lett tagja a Nemzetközi Inter-crosse Szövetségnek. Ami örvendetes: egyre több fiatal érdeklődik e sport iránt."

Az első mérkőzéseken a várakozásnak megfelelő eredmények születtek. A háromszoros világkupa győztes Kanada magabiztosan, 24:6 ra verte a mieinket, a négyszerses győztes Csehország pedig 30:14-re múlta felül Oloaszország legjobbjait. A tornán mindenki mindenkivel játszik körmérkőzéses rendszerben. A helyosztókat szombaton rendezik.