MNB
MNB - 2

Hírek

11 hetes nyári szünet kezdődik az iskolásoknak

2015. június 12., 17:20

Az utolsó tanítási napok már játékkal, szórakozással, sportolással teltek az intézményekben. A VAKÁCIÓ felirat is felkerült a táblákra, a diákok legangyobb örömére.

11 hetes nyári szünet kezdődik az iskolásoknak

Gyerekzsivajtól volt hangos az elmúlt napokban a Kalandváros. Sok óvodás és iskolás töltötte itt a nyári szünidő előtti napokat. A pedagógusok ilyenkor igyekeznek hasznos, de szabadabb elfoglaltságot találni a számukra.

Zolnai Attila – tanító, Napsugár Általános Iskola
„Hát már nagyon fáradtak a gyerekek és sportnapot tartottunk, egészségnevelési nap, egy kis DVD-zés, videózás, úgyhogy így töltjük.”

„Itt alul látjátok, hogy cam1, cam2, cam3, cam4”

A Reményik-iskola tanulói a Szombathelyi Televízió stúdiójába is ellátogattak. A diákok hallhattak az itt folyó munkáról, kipróbálhatták a műsorvezetést és beállhattak a kamera mögé is.

Pénteken nagy volt a szurkolás a Gothard-iskola sportpályáján. Voltak, akik a (5:05-5:09) szelfikészítő versenyre neveztek be, és ügyességi játékokból (9.00-tól) is akadt választék bőven. Az utolsó tanítási napon a diákönkormányzaté volt a főszerep.

Mándl Józsefné – igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola
„Nagyon gazdag programokkal készültek, és élvezik ezt a meleg, nyári napot. Sportversenyek, szelfiverseny, akadálypályák vannak, különböző ügyességi, logikai feladatok is vannak.”

Jutalom volt ez a diákoknak, hiszen nagyon várják már a nyári szünetet.

Darvas Dominik – tanuló, Gothard Jenő Általános Iskola
„Nagyon örülök, hogy már vége van az iskolának, nagyon sokat tanultunk lelkiismeretesen, nagyon sok dolgozatot írtunk. Most már tényleg rám fér a szünet.”

Felkerült a táblára a „V” betű is. A Derkovits-iskolában még táblaszépségversenyt is hirdettek az osztályok között. Miközben a rajzok készültek, a diákok arról beszélgettek, hogy mit csinálnak majd a nyáron.

„Én a papámnál leszek Jákon, meg olvasni fogom a könyvemet... én meg a Balatonra megyek három hétig.”

Az osztálynaplót egy időre becsukták, és megkezdődik a 11 hetes nyáriszünet.