Hírek

100 millió forinttal támogatja a vasi származású mecénás a Markusovszky kórházat

2017. augusztus 15., 16:25

Az adományt a gyermekosztály fejlesztésére és a lézeres eljárások meghonosítására fordítja az egészségügyi intézmény.

100 millió forinttal támogatja a vasi származású mecénás a Markusovszky kórházat

Két részletben összesen 100 millió forintot adományozott a Markusovszky Kórház alapítványának Táncsics Sándor. A Vépről elszármazott mecénás sajtótájékoztatón elmondta, hogy több szállal kötődik a kórházhoz, így egyértelmű volt, hogy a szombathelyi intézménynek adja az adományát.

Táncsics Sándor
"Itt születtem Szombathelyen. Nem merném megtenni, hogy nem ide adományozok, hanem olyan helyekre, ahol még nem is jártam."

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az adományt olyan eszközökre, gépekre, egyéb fejlesztésekre fordítja a kórház, amelyek az intézmény stratégiájába illeszkednek, s amelyekre eddig nem találtak forrást.

Nagy Lajos - főigazgató
"Ami célunk, hogy a kórházban a lézersebészetnek a meghonosítását szeretnénk ebből a pénzből megvalósítani, illetve olyan életveszélyes betegeknek az ellátásban szeretnénk keringető-extracorporális pumpát szeretnénk beszerezni, ami pillanatnyilag nem áll rendelkezésünkre."

Az összesen 100 millió forintnyi felajánlásból 20 milliót a gyermekosztály fejlesztésére költenek.

Oroszlán György - osztályvezető főorvos, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
"Most elsősorban az újszülött és a koraszülött, a perinatális centrumba vásároltunk gépeket. Az újszülött osztályra egy olyan hallásvizsgáló készüléket, amivel már két-három napos korban megállapítható, hogy az újszülöttnek milyen a hallása, a perinatális osztályra pedig lélegeztetőgép és élesztőasztal került."

A sajtótájékoztatót követően az adományozó neve ünnepélyes keretek közt felkerült a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály adományfájára.