MNB
MNB - 2

Hírek

10 milliárdból épül új stadion és sportközpont Szombathelyen

2013. augusztus 28., 18:12

A Haladás-pálya és környékének sport-és rekrációs célú fejlesztésének első ütemeként megújul a Haladás-komplexum. A kormány mai ülésén döntött ennek a támogatásáról. 9.6 milliárd forintból új stadion épül és többcélú sportcsarnokot is kialakítanak a létesítményben.

10 milliárdból épül új stadion és sportközpont Szombathelyen

Áprilisban ismertette Orbán Viktor miniszeterelnökkel a város vezetése a Haladás-stadion és tágabb környezetének sport-és rekreációs célú fejlesztési tervét. A kormány támogatja a törekvéseket és ennek első ütemére, amely a Haladás-komplexum megújítására vonatkozik, a pénzügyi fedezetet teljes egészében biztosítja is, ismertette Hende Csaba a mai kormányülésen született határozatot.

Hende Csaba, honvédelmi miniszter
Ennek a programnak az előzetes tervezett költségvetése 9.6 milliárd forint és a kormány mai ülésén arról döntött, hogy rendkívüli, nem tervezett állami bevétel terhére teljes egészében biztosítja ezt az összeget Szombathely számára az idei és a jövő évben.  

Ilyen is lehet az új komplexum. Ezek a látványtervek születtek. Eddig külön volt a stadion, a munkacsarnok és az irodáknak, edzőtermeknek helyt adó épületek. Mindez most egy egység lehet. 10 ezer főt befogadó stadion épülhet és 7000 négyzetméteres, többfunkciós sportcsarnokot is kialakítanak, ismertette az eddigi terveket Lazáry Viktor, sportért is felelős alpolgármester. A mostani tervek szerint felszíni parkolókat alakítanak ki, és nyitott lesz a komplexum. A város jövője szempontjából kiemelkedő jelentősséggel bír a kormánydöntés, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Puskás Tivadar, polgármester
Szombathely számára a 21. századi fejlődést jelenti. Szombathelyen olyan kérdések oldódhatnak meg ezzel amik régi terveink között szerepelnek. Szombathely olyan sport-és rekreációs központja jön létre amely remélem Európa hírű lesz.

A tervek szerint szeptember végéig a város és a kormány megállapodást köt a beruházás pénzügyi részéről, majd következhet a fejlesztés részleteinek kidolgozása. A városlakók véleményére is számítanak majd. A tervek szerint 2014-re meg is újulhat a Haladás-sportkomplexum. Azt követően pedig folytatódhat a rekreációs övezet fejlesztése. A teljes beruházás értéke kb. 12 milliárd forint.