Hírek

10 év után újra a csúcson a HVSE súlyemelői

2014. december 18., 14:35

Egy évtizedes szünet után ismét a Haladás VSE nyerte meg a súlyemelők országos csapatbajnokságát. A szombathelyiek több mint 20 pontos előnnyel utasították maguk mögé a második helyezett Kecskemét együttesét.

10 év után újra a csúcson a HVSE súlyemelői

Idén öt klub kvalifikálta magát a súlyemelők felnőtt csapatbajnokságának országos döntőjébe. A Budapesten rendezett viadalra esélyesként utaztak a Haladás VSE sportolói és végül remek versenyzéssel megszerezték az első helyet. Pontosan egy évtized után került vissza a bajnoki aranyérem a zöld-fehérekhez.

Antalovits Ferenc vezetőedző, Haladás VSE
“Számunkra nagy boldogság, 10 év után sikerült újból felnőtt országos csapatbajnokságot nyernünk. Tíz éve ott vagyunk a szakosztályi pontverseny első-második-harmadik helyén. Idén ezt is sikerült megnyernünk több mint 30 szakosztály közül. Mindig egy banánhéjon csúsztunk el a csapatversenyben. Most összejött minden, egységes volt a csapat.”

Az Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet által felkészített együttes három női és két férfi versenyzővel vett részt a viadalon. A gárda végül 1752 Sinclair-pontot teljesített, ami pontosan hússzal több, mint a második helyen végző kecskeméti egylet produktuma.

Polgár Mirijam súlyemelő, Haladás VSE
“Nagyon erős csapattal indultunk. Feri bácsi sikeres csapatot hozott össze ebben az évben. Jövőre is el szertnénk majd hozni csapatban az első helyet. Nagyon jól felkészültünk erre a versenyre. Mindenki kihozta magából a maximumot és egy nagyon erős pontszámmal nyertük meg a csapatbajnokságot.”

A Haladás VSE jelenleg mind női, mind pedig férfi vonalon kifejezetten jó erőkből áll. Amennyiben a gárda összetétele nem változik, úgy minden esélyük meglesz arra jövőre, hogy megvédjék csapatbajnoki aranyérmüket.