MNB - 2
MNB

Galéria

Születésnapi gálaműsor a moziban

2010. február 15., 13:06
Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte 20. születésnapját a Szombathelyi Televízió péntek este az Agora-Savaria Filmszínházban. Régi munkatársak, közéleti személyiségek és az érdeklődő szombathelyiek csaknem megtöltötték a nézőteret. Az élő közvetítést a képernyők előtt a nézők is nyomon követhették.

Fotók a születésnapról
Fotó: Vizi László

Kétórás szórakoztató műsorral vártuk vendégeinket a moziba. Válogatott archív anyagokkal, mulattató produkciókkal és egykori munkatársakkal idéztük fel 20 év történetét. Sibinger János, az első főszerkesztő az indulás izgalmas időszakát elevenítette fel.

Bemutattuk azt is, hogy az évek alatt hogyan változott a technika, amivel dolgozunk. És felelevenítettük a dokumentumfilmeket, amelyek televíziónk műhelyében készültek.

Egy rövid összeállításban beszámoltunk arról, miről szóltak a hírek februárban, az elmúlt két évtizedben. Beszélgettünk olyan kollégákkal, akik Szombathelyen kezdték a tévés munkát, és ma már országos csatornáknál dolgoznak. Eljött a múltidézésre a Duna Tévéből ismert Szántó Georgina, a Tv2 munkatársai: Tóth Andrea és Bartók Zoltán, az MTV-ből Szekeres Kriszta és Kiszer Barbara operatőr, a Hálózat Tv szerkesztő-műsorvezetője: Tengelits András, és Varga Zoltán, aki nagyjátékfilmek vágásában működik közre.

Múltidézés
Fotó: Házi Gábor

A gálaműsor végén Ipkovich György polgármester és Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke elismerő oklevelet adott át a 20 éves Szombathelyi Televíziónak.